aug 22 2008

Ubuntu

Published by at 20:34 under IT

Ubuntu

Ubuntu er en af de mange Linux versioner. Der er efterhånden blevet udviklet så meget på de forkellige udgaver af Linux styresystemerne at de er blevet rigtig brugervenlige.

Jeg er blevet begrejstret for Linux versionen Ubuntu. Den kører rigtig godt, den er rimelig brugervenlig og det er let at installere nye programmer.

Den helt store fordel ved at køre Ubuntu er at du kan installere mange gratis programmer, som kører rigtigt godt. Det eneste du skal bruge er en internetforbindelse. Du vælger hvad der skal installeres, så henter den selv softwaren og installere den.

Du kan installere både Ubuntu og Windows XP på computeren. Dette kan gørs ved at følge denne vejledning

Når man skal have hjælp kan siden http://ubuntudanmark.dk/ klart anbefales. Her kan du finde svar på rigtig mange spørgsmål – du kan selvfølgelig også selv oprette dig som bruger og stille de sprøgsmål du har.

Ubuntu holder selv øje med om der er opdateringer til den installation du har. Hvis der er opdateringer kan man nemt vælge at den skal downloade disse og installere dem. Eller du kan selv gøre det ved 

  1. Klik på System – Administration – Opdateringhåntering
  2. Klip på Opgrader (til 8.04 LTS) – 2xJa

Jeg kan stadig mindes dengang man brugte DOS kommandoer. Derfor er jeg også begejstret forubuntu, da man her som i alle andre Linux versioner, kan styre alt fra et terminal vindue.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply